English (UK)Magyar (HU)
Magyar és Alkalmazott Nyelvtudományi Intézet
free templates joomla

Konferenciák

 

Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékek II. Országos Találkozója (2011)

 

  A rendezvény az alkalmazott nyelvészeti tanszékek második országos összejövetele volt, tudományos konferenciája, amelyen lehetőség nyílt mind a hallgatók, mind az oktatók számára a különböző oktatási-kutatási profilok bemutatására és megismerésére, a közös törzsanyag mellett különös tekintettel az egyes tanszékek specialitásaira. A tudományos konferencián oktatói és hallgatói előadások váltották egymást. A szervezők célja olyan előadások szerepeltetése volt, amelyek képesek markánsan bemutatni a képviselt tanszék profilját. A rendezvény jelentős volt abból a szempontból is, hogy a tanulmányaikat folytató, illetve végzés előtt álló főiskolai és egyetemi hallgatók megismerkedhetnek a tudományegyetemeken folyó alkalmazott nyelvészeti képzés teljes spektrumával: lényegesen könnyebbé válhat így a BA képzésben részt vevő hallgatók számára a nekik megfelelő mesterképzés kiválasztása.

A találkozóról bővebben itt találhatók információk.

  

Pszicholingvisztikai Nyári Egyetem (1997-től évente)

 

 Balatonalmádi ad otthont a minden év májusában megrendezésre kerülő Pszicholingvisztikai Nyári Egyetemnek, a Pannon Egyetem Magyar és Alkalmazott Nyelvtudományi Intézetének szervezésében.

Az ötnapos rendezvényre minden alkalommal sok külföldről érkező vendégelőadót várunk; a hazai egyetemek közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pannon Egyetem és a Debreceni Egyetem képviselteti magát a legnagyobb arányban. Rendszeres előadók továbbá holland, lengyel, német, horvát egyetemek oktatói is.

A nyári egyetem hallgatói számára a kikapcsolódás sem maradhat el: kiránduláson és gulyáspartin is részt vehetnek az előadások után.

 

Linguistics and Research: A cavalcade of current Central-European studies (2013)

 

A Tudomány Napja tiszteletére rendezett kétnapos konferencián nemzetközi előadók részvételével képet kaptunk a velünk szakmai kapcsolatban levő intézményekben folyó legújabb nyelvészeti és alkalmazott nyelvészeti kutatásokról.

 

A nyugati diaszpórában magyar nyelvet tanító pedagógusok módszertani továbbképzése (2013)

 

Az ötnapos rendezvényen Ausztriában, Finnországban, Kanadában, Lengyelországban, Németországban, Romániában, Spanyolországban, Svájcban és Svédországban magyar iskolákban tanító pedagógusok vettek részt szakmai, tudományos és módszertani továbbképzésen. A sűrű programban helye volt tudományos előadásoknak, közös énekléseknek, zeneterápiának, drámapedagógiai bemutatónak, borkóstolónak és kirándulásnak. A rendezvényt az EMMI támogatta.

 

II. Találkozások Konferencia - Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékek 5. Országos Találkozója (2014)

 

  A Szegedi Tudományegyetem JGYPK Alkalmazott Humántudományi Intézetének Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke 2014. május 8-9-én konferenciát rendezett, amelyen intézetünk hallgatói is szép számmal képviseltették magukat.

Gratulálunk Tunner Szandrának (1. helyezés) és Lantos Katinkának (közönségdíj)!

A rendezvény képekben

A konferencia linkje

A konferencia részletes programja